Slechts 38% van de graven op Brees kerkhof in Witte Torenstraat is geconcedeerd

Kerkhof graf graven

Uit een administratieve controle van de Stad Bree is gebleken dat er maar 38% van de graven van het kerkhof in de Witte Torenstraat geconcedeerd zijn. Het grote merendeel heeft dus geen lopende concessie meer. Het stadsbestuur wil dit rechtzetten door de nabestaande te laten weten dat de huur van deze graven in het komende jaar verlengd kan worden. Wanneer dit niet langer gewenst is, kunnen de graven ontruimd worden en zullen er ook heel wat verwaarloosde graven verdwijnen.

Een begraafplaats voor een overleden familielid ‘huur’ je in de Stad Bree standaard voor 20 jaar. Na afloop van deze grafconcessie, heb je als nabestaande de mogelijkheid om te verlengen voor een bijkomende periode van 20 jaar. De niet-geconcedeerde graven zullen in 2021 ontruimd worden.

Vanaf 1 maart 2020 zal ieder graf waar momenteel geen concessie op rust duidelijk aangegeven worden met een plaatje. Er zal ook een algemene lijst worden uitgehangen aan de ingang van de begraafplaats. Deze plaatjes zullen gedurende een gans jaar aan ieder niet-geconcedeerd graf blijven staan ter herinnering van het aflopen van de concessie. Nabestaanden van overledenen die de concessie willen hernieuwen kunnen dit dus doen tot 1 maart 2021.

Na deze periode ontruimt men de graven waar geen concessie meer op rust. De overblijfselen zullen worden begraven in een gemeenschappelijk graf. De namen van de overledenen worden aangebracht op een herdenkingszuil bij dit gemeenschappelijk graf. Uiteraard zullen deze werken uiterst sereen en met het nodige respect worden uitgevoerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *