Aantal gebruikers ondergrondse parkings Maaseik enorm gestegen

Inwoners en bezoekers ontdekken in 2019 volop de gebruiksvriendelijke en goedkope ondergrondse parkings in Maaseik. De bezettingscijfers kenden een opmerkelijke stijging. Door de inspanningen van het stadsbestuur, in samenwerking met horeca en handelaars om publiek naar Maaseik te lokken, is de bezetting in de garages zelfs verdubbeld. “Overvolle parkings zijn nog geen probleem, maar we zijn er trots op dat we opnieuw meer mensen de weg naar Maaseik lieten vinden en dat we ook de inwoners zelf ervan konden overtuigen om meer tijd in eigen stad te besteden”, zegt Marc Vereecken, schepen bevoegd voor parkeren en lokale economie.

Maaseik heeft twee ondergrondse parkeergarages met een capaciteit voor 668 voertuigen. De garages kenden echter in het verleden een te geringe bezettingsgraad. Het nieuwe beleid, dat op 1 januari 2019 aan het roer kwam, greep in en wijzigde het gemeentelijk parkeerbeleid. Zo geldt sedert april 2019 de eerste twee uur gratis parkeren in de parkeergarage Kloosterbempden. De maatregelen werpen hun vruchten af, zoals blijkt uit de volgende cijfers die recent konden worden opgemaakt:

De ondergrondse parking Bospoort kende in 2018 13.735 gebruikers, één jaar later waren dit er 21.014.
In de ondergrondse parking Kloosterbempden parkeerden in 2018 17.019 personen hun auto, in 2019 waren dit er 32.636.

Die stijging is het gevolg van de evenementen, die georganiseerd werden, zoals Sinterklaasmarkt, de après-skihut Eisbear, de schaatsbaan op de Markt met winterbar, de koopzondagen, enz.

“Door de inspanningen die wij leveren om Maaseik terug aantrekkelijk te maken voor bezoekers en inwoners kunnen wij dit prachtige resultaat voorleggen”, aldus schepen Vereecken. “Maaseik leeft weer. En dat is toch één van de belangrijkste doelen, die wij voor ogen hebben”.

“Vele zaken worden op dit moment voorbereid, zodat 2020 en ook de jaren daarna voor onze stad een succes zullen zijn”, vervolgt schepen Vereecken. Concreet is er het plan van het schepencollege Maaseik om in 2020 een citymarketingplan uit te werken. De bedoeling is om Maaseik op zowel commercieel, toeristisch, cultuurhistorisch als infrastructureel vlak meer op de kaart te zetten. Dat Maaseik een tweede adem heeft gevonden blijkt nu alvast uit de cijfers van de bezetting van de ondergrondse garages. Het bestuur van Maaseik vertrouwt erop dat die trend zich zal verder zetten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *