Koopzondag in carnavalssferen

De eerste Weerter koopzondag van het jaar vindt plaats op zondag 26 januari. Steevast is aan de koopzondagen in Weert een thema gekoppeld, en deze maand staat het shoppen natuurlijk in het teken van het carnavalsfeest.

Tijdens het winkelen worden bezoekers van sfeervolle muziekklanken voorzien door lokale muziekgezelschappen die exact weten hoe ze het carnavalsfeest op straat op gang helpen. De straten en pleinen zijn versierd met feestelijke Rogstaekers-vaantjes. De koopzondag biedt een paar weken voor carnaval perfect de gelegenheid om een leuke (carnavals)outfit te vinden.

Op diverse locaties worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd. Zo wordt in de Hoogstraat voor het eerst een tweedehands markt voor carnavalskleding en -accessoires georganiseerd. Liefhebbers die als verkopende partij willen deelnemen mogen vanaf 12:00 uur een plaatsje in de straat bemachtigen. Aanmelden is niet nodig, wel vragen de ondernemers de doorgangen naar winkels vrij te houden.

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *