‘Crossing Borders’ gedenkt Tweede Wereldoorlog

‘Crossing Borders’, het herdenkingsconcert dat stad Maaseik en de gemeenten Echt-Susteren en Selfkant samen organiseerden om 75 jaar bevrijding te vieren heeft de aanwezigen zondag 26 januari ontroerd.

Een bomvolle Sint-Catharinakerk in Maaseik werd meegezogen in het verhaal, speciaal geschreven voor dit concert door Stijn Moekaers, en verteld door acteur Johan Luyckx. Het symfonisch concert van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik, samen met een 300-koppig koor begeleidde dit mooie, ontroerende, maar vaak ook schrijnende verhaal van de oorlog. Een herinnering aan een verleden, dat zich niet meer mag herhalen en daarom verteld moet worden.

Dit project was een samenwerking van muzikanten, koorleden en solisten uit drie verschillende landen. Een creatieve verbroedering, die toont dat muziek mensen samenbrengt en verbindt. En dit alles onder de deskundige leiding van de directeur van de Maaseiker academie, John Vandecaetsbeek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *