Internetproblemen bij gemeentehuizen

Verschillende Vlaamse steden en gemeenten laten via Twitter weten dat ze zonder internet zitten en dat hun online diensten en informaticanetwerken verstoord zijn. Ook in onze regio is dit aan de hand. Onder andere de gemeente Kinrooi, de Stad Bree en de Stad Dilsen-Stokkem laten weten met het probleem te maken te hebben.

Een algemeen probleem bij Belnet ligt aan de basis. 1 op de 3 Vlaamse steden en gemeenten zou getroffen zijn. Belnet werkt momenteel aan een oplossing. Particulieren zijn niet getroffen door de storing.

Het gaat om een algemeen probleem dat rond 5 uur vanochtend ontstond, vermoedelijk na een software-update op het Belnet-netwerk. Belnet biedt internettoegang aan zeer hoge bandbreedte aan aan onderzoeksinstellingen, hogescholen, universiteiten en overheden. Er is geen sprake van een cyberaanval. Alle klanten zijn intussen ingelicht.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *