Nog één drukjacht op everzwijnen gepland

everzwijn

Everzwijnen veroorzaken schade aan landbouwgewassen, fauna en flora. Ook in het verkeer kunnen ze voor problemen zorgen. Om het aantal everzwijnen te verminderen, zijn er drukjachten gepland in de Zig, Kempenbroek, Houtbroek en Stramproyerbroek. De laatste is op 11 januari 2020.

Die zaterdag geldt van 08.00 tot 17.00 uur een snelheidsbeperking op rondom gelegen wegen. Toegangswegen tot het gebied, zoals de Brandstraat, zijn tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Er is een plaatselijke omleiding via de Belestraat en Kampstraat. Tijdens de drukjachten is het vanzelfsprekend mogelijk dat men schoten en lawaai kan horen.

Indien er tijdens de drukjacht problemen zijn, kan men contact nemen met John Houben voor Molenbeersel (0473 82 20 57) en Jos Keyers voor Kinrooi (0495 44 80 56).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Nog één drukjacht op everzwijnen gepland”

  1. Beste, hij is niet de enige.
    Ik reed 3 januari 2020 op de Beerseleerdijk richting Bree. En uit het weiland kwamen een stuk of 10 everzwijnen aangerend en de laatste van de horde raakte mijn auto met schade als gevolg aan de voorkant van de auto.
    Ik ben niet verzekerd tegen die schade en wat moet men doen? Er stond ook geen waarschuwing langs de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *