Opitter scoort: zonder is gezonder

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan gevaar opleveren voor de gezondheid van mens en dier. Daarom weren de Vlaamse steden en gemeenten pesticiden uit het openbaar groen. Ook in deze regio geldt deze aanpak sinds 2004 door het opmaken en uitvoeren van een reductieplan.

Opitter heeft de ‘zonder is gezonder’ campagne alvast goed begrepen: op de website van Vlaamse Milieumaatschappij wordt het kerkhof van Opitter naar voren geschoven als goed voorbeeld. Hier slaagden ze er in om zonder het gebruik van pesticiden toch iets moois neer te zetten. Er werd gekozen voor ruige planten die vooral met Allerheiligen mooi staan, zoals prairieplanten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.