Scholing gemachtigd opzichters in de regio

Een veilige schoolomgeving is in ieders belang. Hiermee kan iedereen die dat wil nu heel concreet aan de slag gaan: de provincie Limburg organiseert in februari en maart 2020 immers gratis opleidingen voor gemachtigd opzichters.

Dergelijke opleiding bestaat uit een theoretisch deel (3 uur) en een praktisch deel (in samenwerking met de lokale politie). De theoretisch opleiding wordt op 10 verschillende locaties georganiseerd in Limburg, waaronder Maasmechelen (op 5 maart om 19.00 uur) en Bree (4 maart om 19.00 uur). Inschrijven kan tot 2 februari via onderstaande link.

Als gemachtigd opzichter heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat. Iedereen vanaf 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Een gemachtigd opzichter mag normaal enkel optreden op het grondgebied van de gemeente waarvoor hij of zij gemachtigd is.

Als je de provinciale opleiding helemaal gevolgd hebt, krijg je van de provincie een volledige uitrusting: een C3-stopbordje op steel, een fluovestje en een driekleurenarmband met de naam van de gemeente. Zo kun je onmiddellijk aan de slag.

Inschrijven kan via de website van de provincie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.