‘Stamboom’ is centrale onderwerp in nieuwe Kinrooise tijdschrift Weirdo’s

Het 128ste nummer van het Kinrooise literair (k)wartaalschrift Weirdo’s staat in het teken van het begrip ‘Stamboom’. Het woord verwijst zowel naar het klimaat als naar duurzaamheid én ‘opvolging’: de zekerheid dat het papieren literaire tijdschriftenwereldje niet uitsterft…

Weirdo’s wil één van de weinige papieren tijdschriften blijven waarin dwarsliggers hun ding kunnen blijven doen én waarin over dwarsliggers wordt geschreven die de laatste deur achter zich hebben dicht gedaan.

Voor de gedichten zorgen deze keer Hubert Van Eygen (over zijn kleinkind maar algemeen over ieders lieveling…), Henk Puister (‘Hoeveel novembers’), Daniël Van Hecke (uit de bundel ‘De verschroeide Hof van Eden’), Germain Droogenbroodt (‘Kerstmis 2019’) en Liliane Melis (over Patti Smith).

Vaste waarde Frank Roger schrijft weer een verhaal met een apocalyptisch einde. Nieuwkomer Lucie Putzeijs schrijft een triest cursiefje over nieuwjaars-nacht en Hans Kilian serveert enkele aforismen.

Het essay/recensie-luik is rijk gevuld in dit nummer: Hubert Van Eygen bespreekt de nieuwste dichtbundel van Daniël Van Hecke en heeft het over de toekomst van de papieren literaire tijdschriften in Vlaanderen. Andreas Van Rompaey maakt kanttekeneningen bij het verdwijnen van het tijdschrift G (voormalig Gierik/NVT). ‘Wie leest leeft langer’ schrijft Guy van Hoof en in zijn ‘De hemel heeft geen dak deel 36’ heeft hij het over woorden die nooit staken (net als armen en daklozen).

Het ‘beeldend werk’ in dit nummer is zoals altijd van de hand van Patrick Hey-mans en Frank Roger.

Een abo op dit ‘aparte’ tijdschrift kost nog altijd slechts 13 euro (voor 4 nrs) te storten op rek. nr. BE91 7352 1514 5176. Iedereen kan inzendingen sturen naar Weirdo’s, Weertersteenweg 265, 3640 Kinrooi of voor info een mail sturen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *