Woningen Echt gesloten na overtredingen Opiumwet

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning en ‘n loods in Echt voor respectievelijk drie maanden en één jaar gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

In een woning aan de Herderstraat is op 4 december 2019 een recent geoogste hennepplantage aangetroffen de plantage bestond uit 866 plantenpotten, tevens is er 28,9 kilo henneptoppen aangetroffen die lagen te drogen. De woning is gesloten van donderdag 23 januari 2020 t/m donderdag 23 april 2020. De sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden. Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Burgemeester Jos Hessels: “Dit soort plantages zijn levensgevaarlijk. Vaak werkt men met ondeugdelijke apparatuur en elektrische aansluitingen, met alle brandgevaar van dien.”

In een loods aan de Hekbergerweg Echt is op 20 september 2019, 5 liter GHB, 40 liter zwavelzuur, 156 liter Methanol, 4 liter Benzaldeyde, 8 liter amfetamine residu, 500 gram gootsteenonstopper, 4 kookbollen met een inhoud van 200 liter, 3 branders en 5 koelers aangetroffen. Dit lokaal is gesloten van donderdag 23 januari 2020 tot zaterdag 23 januari 2021. Deze sluiting is op het lokaal bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden dit lokaal te betreden. Burgemeester Jos Hessels: “Ik hoef niet uit te leggen dat werken met chemicaliën niet voor niets normaal gesproken in een goed beveiligd laboratorium plaatsvindt. Als je dit in bijvoorbeeld een boerenschuur gaat doen, spreekt het voor zich dat dit levensgevaarlijk is voor jezelf en je omgeving”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.