Nederland werkt niet mee met aanleg stroomkabel tussen Maasbracht en Kinrooi

Maasbracht Clauscentrale

RWE krijgt geen concessie voor een ondergrondse stroomkabel tussen Maasbracht en Kinrooi. Dat heeft de Nederlandse minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes (VVD) beslist. “Verrassend, maar we gaan ervan uit dat de concessie er uiteindelijk toch komt”, reageert RWE.

Energiebedrijf RWE wil met zijn Clauscentrale in Maasbracht meedingen in het Belgische capaciteitsmechanisme, aldus HbvL. Als de kernuitstap er effectief komt tegen 2025, kunnen flexibele gascentrales vergoed worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *