Maasuiterwaarden, een paradijs voor vogelspotters

vogels

Limburgs landschap en Promo Stokkem leren wandelaars en liefhebbers vogels herkennen. De vele vogelspotters die de gebieden Negenoord en Bichterweerd nu al aantrekken zorgen voor een extra toeristische troef.

Langs de Maas, tussen Meeswijk en Elen, tref je een aantal uitgestrekte natuurgebieden aan. De voormalige grindgebieden Negenoord en Bichterweerd zijn uitgegroeid tot rijke natuurlijke plas- en drasgebieden. Deze natte zones zijn dan ook de ideale verblijfplaatsen voor tal van vogels.
In de maand mei van vorig jaar werden er 88 verschillende vogelsoorten geteld. De maandelijkse registraties wijzen uit dat hier een aantal unieke soorten verblijven en passeren. Vooral weidevogels zijn een lust voor de telelens van de talloze vogelspotters. Uit binnen- en buitenland zakken vogelspotters af naar de Maasgebieden. Alleszins is ook dit gegeven een belangrijke toeristische troef.

Maar ook de vele wandelaars stellen zich vaak de vraag, welke vogel zie ik nu?
Vogels herkennen is boeiend maar niet zo simpel. Daarom organiseert het Limburgs landschap op vraag van Promo Stokkem een minicursus over vogels kijken. Deze heeft plaats op dinsdag 7 april om 20 uur in het auditorium van Maascentrum De Wissen. Tijdens deze avond kom je te weten hoe je best begint met deze schitterende hobby.
Welk materiaal heb je nodig? Wat is een goede vogelgids? Waar en wanneer ga je best vogels kijken? Maar het belangrijkste is, hoe kan je al die verschillende soorten leren herkennen, Alle ingrediënten voor een boeiende en leerrijke avond vol vogeltjes.

Op zondag 10 mei kan mene de theorie omzetten in de praktijk tijdens een vogelkijkdag. Om 09.00 uur verzamelt men op de parking van De Wissen. Samen met ervaren vogelspotters gaan ze in de voormiddag op pad in Negenoord.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *