Davidsfonds laat leerlingen van de Kinrooise basisscholen meer dan 140 opstellen schrijven over ‘nieuwe buren’

Op vrijdag 14 februari kwamen alle zesdejaarsleerlingen van de Kinrooise basis-scholen samen in de Stegel voor de prijsuitreiking van de Junior Journalist Wedstrijd.

Deze opstelwedstrijd wordt jaarlijks ingericht door het Davidsfonds in samenwerking met de oudercomités van de Kinrooise basisscholen. Het thema was dit jaar ‘nieuwe buren’ en dus kropen bijna 150 leerlingen in de pen om een opstel te schrijven! Juryleden uit de verschillende oudercomités lezen de genummerde opstellen en geven punten op inhoud en taal. Per klas zijn er drie winnaars die een aangepast boekenpakket ontvangen. De algemene winnaar dingt op provinciaal vlak mee naar de titel van Junior Journalist. Hier zijn er klassikale prijzen te winnen zoals een uitstapje met de klas.

Dit jaar was de algemene winnaar Berra Bakac van basisschool De Maaskei met haar opstel ‘Buren zoals een familie’. Verdere winnaars waren Bram Deckers (Icarus), Dauwe Henckens en Dennis Schulman (Bommesaar), Floor Stals en Chloé Boonen (De Wieken),Jeff Berben en Sem Dirkx (3K). Wonnen een tweede prijs: Anouk Van den Goor (Icarus), Juul Henkens en Ninthe Schobben (Bommesaar), Merle Deckers (Maaskei), Noes Sijben en Esmee Gerits (De Wieken), Selma Benyahya en Jonas Knippenberg (3K). De derde prijzen gingen naar Sophie Timmermans (Icarus), Nina Rutten en Lore Henckens (Bommesaar), Milan Vandereydt (Maaskei), Kobus Storm en Merle Breukers (De Wieken) en Dylan Ye en Warre Meukens (3K).

Zoals elk jaar zorgde het Davidsfonds weer voor een passend animatieprogramma op deze prijsuitreiking. Jeugdauteur Myriam Roelandt bracht een meeslepend verhaal over de pop Lappelien die ervoor zorgde dat het vluchtelingenmeisje Yentl zich vlug thuis voelde in haar nieuwe land.

Daarna werden de deelnemers niet langer in spanning gehouden en werden de boekenprijzen uitgereikt door burgemeester Brouns en schepen van cultuur Mark Hoedemakers.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *