De ‘Baer 2020’ voor Roger Van Eygen uit Molenbeersel

Zaterdag 1 februari, tijdens de Grote Prinsenzitting in Molenbeersel, heeft de formatie ‘Boëswildj’ in het bijzijn van Hubert Maessen ‘De Baer 2020’ aan kapper Roger Van Eygen uit Molenbeersel uitgereikt.

Daarmee is Roger de eerste winnaar va deze nieuwe carnavalsprijs voor Groot-Kinrooi. “Hèe verdeendj det döbbel en dik en waal ômwille van volgendje reejenne”, aldus het driespan van ‘Boëswildj’, dat bestaat uit Mark Hoedemakers, Helga Sleven en Kristof Vandebosch.

“Hèe is al ôngeluifelik lank ein vanne driëvendje krachte binne de Gaaplepels, draagtj aktief de karnaval- en volkskultuur oët en geuftj op diej wiës het fiëst door aane volgendje generasies. Hèe kumptj euveral in ôs fusiej mèt karnaval veere, draagtj mèt zörg veur de ôngerlinge kammeraodsjap tösse de karnavalsvereiniginge in groët Kinder en heet hiël het dörp plezeer gegèeve en laote lache mèt het nummer ‘Pintjes Drinke biej Thalia’, same mèt ziën vrunj van het groepke ‘Van Alles Get’. En es lèste: Roger is eine doëdgewuuëne wuiles tösse de doëdgewuuën wuilesse!”, aldus het laureaat.

Roger zelf gaf nog mee dat hij zonder zijn goede vrienden, van onder andere Van Alles Get, ook niet op de manier carnaval kan vieren zoals hij dat doet.

Vanaf heden zullen de leden van ‘Boëswildj’ ieder jaar, in samenspraak met Hubert Maessen, een ‘Baer’, uitreiken aan een carnavalist die binnen Groot-Kinrooi het verschil maakt in de gezamenlijke beleving van het prachtige feest carnaval.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *