Ereleden Wotra Neeroeteren gehuldigd

Onlangs gaf Heemkundige Kring Wotra Neeroeteren de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Michel Op ’t Roodt en Leon Snoeks werden tot erelid benoemd voor hun jarenlange inzet voor de heemkundige kring.

Tijdens een nieuwjaarsreceptie wordt een nieuw werkjaar ingezet, maar het is tevens de gelegenheid om een terugblik te geven op het afgelopen jaar. Voorzitter Arnaud Grispen gaf een mooi overzicht van de activiteiten van het afgelopen jaar en eindigde zijn toespraak met het voorstellen van twee nieuwe ereleden Michel Op ’t Roodt en Leon Snoeks. Michel was reeds begin jaren zeventig actief bezig met de werking van de vereniging. “In die tijd werd er nog om beurten bij de verschillende leden thuis vergaderd”, herinnert Michel zich. Hij heeft zich meer dan veertig jaar ingezet voor de heemkring en kijkt graag terug op deze mooie periode uit zijn verenigingsleven.

Leon Snoeks, meer dan 36 jaar actief lid van de kring, herinnert zich nog de periode waarin alles met een ‘stencilmachine’ met de hand gedrukt moest worden. “We hebben nachten gewerkt aan onze uitgave over WO I in 1981 ‘Toen sikkels lansen werden’. Ieder blad moest nog met de hand getypt worden en de ‘tipp-ex’ was een vast onderdeel naast onze typemachine. Digitale fotografie bestond nog niet en iedere foto moest eerst gerasterd worden alvorens te kunnen publiceren. Maar toch was het een fijne periode”, blikken beide heren met stralende ogen terug. Ze mochten uit handen van voorzitter Arnaud Grispen een mooi glasraam met opdruk van ‘Erelid’ ontvangen. Hierna werd met de aanwezige genodigden nog gezellig samen een drankje en hapje genuttigd.

Foto: Ron Witting

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *