Kinderen in de ban van blues (video)

Het was één telefoontje van Guy Verlinde, woonachtig aan de Westkust naar Fred Truijen, een van de organisatoren van Bluescafé ‘De Stegel’ in Molenbeersel. De insteek was het opvoeren van een programma om jeugdigen kennis te laten maken met blues als bakermat voor de moderne muziek.

Dinsdag 18 februari was het zover. Diverse scholieren van alle basisscholen uit de gemeente Kinrooi kwamen naar ‘De Stegel’ in Molenbeersel waar zowel in de ochtend als in de namiddag een voorstelling plaats vond. “Als vriendengroep organiseren we al vele jaren het jaarlijkse bluescafé, op deze manier betrekken we de jongeren ook bij onze muziek”, zo vertelt Fred Truijen van de organisatie.

Guy Verlinde, bekend blues virtuoos praatte het programma aan elkaar en zorgde met zijn band voor mooie interactie tussen hem en het publiek. “De blues is afkomstig vanuit de slavenhandel, waar slaven die vroeger op de Amerikaanse katoenplantages werkzaam waren liederen maakten. Dat is eigenlijk de bakermat voor de hedendaagse muziek”, aldus Verlinde.

De voorstellingen waren een opmaat voor het aankomende Bluescafé dat op zaterdag 7 maart vanaf 20.00 uur zal plaatsvinden in Molenbeersel. “We hebben weer een mooi programma samengesteld”, aldus Truijen die trots is op het affiche. De formaties ‘Kees Dusink Blues Band’, ‘Ed and the Gators’ en de ‘Dave Warmerdam Band’ zullen hun opwachting maken.

Kaarten zijn op diverse plekken te koop. “We maken er weer een mooi feestje van”, zo besluit Fred Truijen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.