Nieuwe Classics-CD met nooit eerder op CD uitgebrachte nummers

Vanaf komende maandag, 2 maart, zal er een nieuwe CD van de Classics uit Stramproy verkrijgbaar zijn. “Het gaat om tracks die nooit eerder op CD zijn uitgekomen”, vertelt initiator Johan Keijers. In 1967, 54 jaar geleden, ontstond de Stramproyse muziekformatie The Classics. De vriendengroep zou uitgroeien tot een internationale hitformatie met tussen 1972 en 1977 maar liefst 11 top-40 noteringen.

Peter Gerits, bassist en zanger en Harrie Broens, de ‘stem’ van The Classics, stelde de dubbelaar samen. “De hits van toen staan erop, eigentijds gedigitaliseerd klinken ze mooier dan ooit”, aldus Johan Keijers. Keijers, net zoals The Classics, afkomstig uit Stramproy, is bezig om het gehele oeuvre van Telstar uit Weert, opnieuw uit te brengen. “Nummers van artiesten zoals Beppie Kraft, Toontje Lager, Doe Maar, Masada en The Walkers verschijnen binnenkort op CD”, aldus Johan Keijers.

De muziek van The Classics heeft Keijers er even uitgepikt. “Het betreft nummers uit het verleden die nooit eerder op CD verschenen zijn, enkel als vinyl”, zo vervolgt Johan Keijers die aanvult dat het een CD met 43 nummers betreft. Onder meer ‘I only want to be with you’, ‘Lovely angel eyes’, ‘Crying time’, ‘Skinny girl’, ‘Mr. Dustman’, ‘In a little cafe’, ‘If you come to San Francisco’, ‘Do you still remember’, ‘Fools like me’, ‘Let me be your teacher’, ‘I like to be free’, ‘Santa Monica’ en ‘Sitting on a fence’. ‘Lovely angel eyes’ is de nieuwe single, opgenomen in de Telstar studio en geproduceerd door Adrian Hoes.

Het album zal vanaf maandag via BOL.com te bestellen zijn maar is ook lokaal te koop, onder meer bij een boekhandel in Stramproy.

The Classics…..de groep die in de jaren ’70 successen oogstte met ‘Yellow sun of Equador’, ‘My Lady of Spain’, ‘Papa Peppone’, ‘Wings of an eagle’ en meer. De vrolijke stapper van destijds, steeds onderweg van dancing naar feestzaal, heeft de Limburgse formatie nog altijd ruim in zijn geheugen. The Classics begon in 1967 als regionaal dansorkest. Twee jaar later kwam de eerste single, met niet veel verder dan regionaal succes.
In 1972 volgde de doorbraak, met ‘My lady of Spain’. En wat voor doorbraak! Internationaal zijn er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Daarna kwam de ene vinylsingle na de andere van de persen. ‘Gimme that horse’, ‘Yellow sun of Equador’… The Classics hadden een barstensvolle agenda en scoorden hits.

“Nog leuk te vermelden is dat er een medley op de CD staat van Joep Beurskens met herkenbare Classics-hits”, zo vervolgt Johan Keijers.

Eind jaren tachtig werd het stiller rond The Classics. De groep bleef optreden, een keer of vier per week in binnen- en buitenland, maar was enkele keren non-actief wegens gezondheids- en persoonlijke problemen. Dat was de aanleiding om het 25-jarig bestaan, in oktober 1992, meteen aan te grijpen om te stoppen.
In 2005 overleed Joep Beurskens, in 2007 Bèr Kwaspen en vervangend basgitarist René Munnecom in 2011.

Een dvd toont de onsterfelijkheid van de vlaaiensound, nu aangevuld met dubbel cd vol met het beste van The Classics van toen tot nu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.