Oudste inwoner van Maaseik is 106 lentes jong

Deze week werd Renier Mussen uit Neeroeteren, in de volksmond ‘Neer de Més’ 106 jaar. De heemkundige kring Wotra van Neeroeteren bracht Renier een bezoek en overhandigde hem een oorkonde voor zijn 106de verjaardag.

18 februari 1914 nog voor de eerste wereldoorlog was begonnen kwam Renier Mussen op de wereld. Op het moment is Neer de oudste mannelijke Limburger en staat hij op de 51ste plaats in de rangschikking van de Belgische eeuwelingen. Uiterlijk ziet Neer er nog even stralend uit als de afgelopen jaren. Zelf vindt hij dat zijn gewrichten toch aan het nalaten zijn, zeker nu het zo een slecht weer is. Met die storm kan hij nog niet meer zijn Belangske uit de brievenbus gaan halen want die felle wind blaast hem omver.

Dit jaar had men niet alleen Neer zijn godendrankje bij maar ook een oorkonde ontworpen voor de gelegenheid van zijn 106de verjaardag. Renier geniet werkelijk van een heerlijke oude dag. De jarige job kreeg ook bezoek van het stadsbestuur van Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *