Rogstaekers-optocht gaat niet door in 2020

Vanwege de slechte weersvoorspellingen heeft Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers besloten om de “Groeëte Rogstaekersoptocht” van zondag 23 februari aanstaande af te gelasten.

Door de grote inspanningen van optochtdeelnemers, vrijwilligers en organisatie is dit een zwaar en emotioneel besluit. Echter uit overleg met meteodiensten, gemeente en hulpdiensten is de conclusie getrokken dat de veiligheid voor deelnemers en bezoekers, vanwege harde windstoten en buien, niet te garanderen is. Gekeken naar alle opties zal de optocht nietverplaatst worden en zal de 85e “Groeëte Rogstaekersoptocht” op zondag 14 februari 2021 over de Weerter singels trekken.

Het “Fieëst oppe Mêrrent” van vandaag en morgen zal verplaatst worden naar de Poort van Limburg. De festiviteiten op maandag 24 februari (“Wichteroptocht” en “Wieërter 11”) en dinsdag 25 februari (“Fieëst oppe Mêrrentj”) zullen vooralsnog zoals gepland doorgang vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *