Twee weekenden Boôrebroèleft Bosseve

Brökwagterspalies Carnaval Boshoven

Boshoven is twee weekenden in de ban van feestelijke boerenbruiloften. Op vrijdag 7 februari wordt het boerenbruidspaar van dit jaar in de onecht verbonden tijdens de feestelijke Boôrebroèleft Bosseve. Een week later, op 14 februari, is het de beurt aan de jeugd om er een groot feest van te maken.

Een van de vaste pijlers van het activiteitenprogramma van VV de Brökwagters is de jaarlijkse Boôrebroèleft. Het feest wordt in navolging van het succesvolle voorgaande jaar wederom niet op een zaterdag, maar op een vrijdag georganiseerd.

Om 19.00 uur begint de avond in Café Aod Bosseve met de bekendmaking van de boerenfamilie, steevast een bont gezelschap van fervente carnavalsvierders woonachtig op Boshoven. Als alle aanwezigen, doorgaans gekleed in traditionele boerenkledij, van een smaakvolle start van de avond hebben kunnen genieten en het toekomstige bruidspaar onofficieel is verloofd, vertrekt het gezelschap in stoet naar Zaal Don Bosco. Daar zal Brökwagters-prins Jeroen I het paar in de onecht verbinden. Het huwelijk duurt slechts een avond, maar wordt evengoed zeer officieel ondertekend door het echtpaar en de getuigen. De rest van de avond staat in het teken van de receptie en feestelijke muziek. Traditiegetrouw sluit de Brökwagterskapel de avond af met een serenade voor het bruidspaar.

Ook de jeugd kan op Boshoven terecht voor een flinke portie carnaval. Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, wordt in Zaal Don Bosco het Jeugdboôrebâl georganiseerd. Om 19.00 uur zijn alle kinderen van harte welkom om de bruiloft van het jeugdboerenbruidspaar mee te maken. De avond staat bekend als een gezellige feestelijkheid waar jeugd uit heel Weert naartoe trekt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *