Vele PV’s uitgeschreven tijdens grenscontrole’s

Aan de Limburgse grenscontroles zijn dit weekend een vijftigtal pv’s uitgedeeld. Ondertussen ging ons land steeds meer op slot: sluipwegen werden afgezet met betonblokken, hekwerk of boomstammen.

Grensarbeiders in Nederland die voor hun woon-werkverkeer de grens tussen Nederland en België over moeten steken, kunnen vanaf zondag gebruikmaken van een speciaal vignet. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken zondag bekend. Het vignet is alleen aan te vragen door mensen die in de zogenoemde cruciale beroepen als de zorg en hulpdiensten werken. Met het vignet kunnen ze vervolgens zonder onnodig oponthoud de grens passeren.

Sinds woensdag verbiedt België niet-essentiële reizen naar het buitenland. Nederlanders die willen tanken in België riskeren daardoor een fikse boete. Sinds dit weekend wordt er streng gecontroleerd door de Belgische douane en zijn er op verschillende sluiproutes betonnen blokken geplaatst om verkeer tegen te houden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *