Voorrangsbewijs voor zorgpersoneel Maaseik klaar

De zorgverleners leveren enorme inspanningen om het coronavirus af te remmen. Stad Maaseik wil ze op alle mogelijke manieren ondersteunen. Zorgverleners werken lange en onregelmatige uren en moeten deze dagen constant beschikbaar zijn. Daarom voert de stad Maaseik voorrangsbewijzen in waarmee zorgpersoneel voorrang krijgt in alle Maaseiker supermarkten, voedingswinkels en apotheken. Deze worden de komende dagen verdeeld.

Supermarkten en andere voedingswinkels moeten omwille van de coronacrisis een strikt beleid voeren over het aantal mensen dat gelijktijdig de winkel mag betreden. Dat moet ervoor zorgen dat mensen voldoende afstand kunnen houden tijdens het winkelen. Daardoor ontstaan er soms wachtrijen aan de winkel.

Het zorgpersoneel klopt lange uren en moet snel in en uit de winkel kunnen om het nodige te kopen. Daarom heeft de stad Maaseik een voorrangsregeling voor zorgverleners afgevaardigd. De stad heeft een uniform pasje gemaakt. “Daarmee kunnen zorgverleners aantonen dat ze recht hebben op voorrang”, zegt burgemeester Tollenaere.

“We hebben ervoor gekozen om een uniform pasje te maken. Zo is het duidelijk voor het winkelpersoneel en wachtende klanten wie recht op voorrang heeft.”

Verschillende voedingszaken gaven al aan graag mee te werken aan dit initiatief.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *