Controle’s aan de grenzen

De burgemeesters van de grensgemeenten in het hele land maken zich zorgen omdat een groot aantal Nederlanders naar België blijft komen voor niet-essentiële verplaatsingen. In Kinrooi en Maaseik wordt er momenteel al gecontroleerd.

Onder meer bij de grensovergangen in Molenbeersel, Kessenich en op de Pater Sangersbrug staan politieagenten. Agenten vragen bestuurders wat ze in België komen doen. De toezichtsploegen hebben initiatiefruimte gekregen zolang er nog geen regelgeving is dat ook Nederlanders zich niet onnodig mogen verplaatsen, zoals dat in België wel het geval is. “Een grote meerderheid moet hier duidelijk niet zijn. Door deze acties zullen meer buitenlanders weg blijven. We werken in de marge van de regelgeving, politie kan altijd een dergelijke actie doen en deed dit al in het verleden”, aldus burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik.

Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi heeft contact gehad met Theo Bovens, Commissaris van de Koning in Nederlands-Limburg. De communicatie in Nederland zal nog worden aangescherpt want het nodeloos de grens overgaan zal ook voor Nederlanders aangescherpt worden”, aldus burgemeester Brouns.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

6 reacties op “Controle’s aan de grenzen”

  1. Hoi , ik koop mijn brood altijd in stramproy mag ik dat nu dan niet meer daar gaan halen ?

  2. Dan laat de Belgen ook niet meer na Nederland komen. Die plunderen hier de winkels.

  3. Totale waanzinnigheid. Oftewel, fake news!!!! Klopt juridisch geen ene …… van!!!! Locale politieagenten die de Europese regelgeving nasr persoonlijk believen invullen????? Het moet niet gekker worden….??????????

  4. Belachelijk zij komen wel bij ons alles in grote getalen plunderen maar wij mogen niet eens meer tanken terwijl je daar geeneens contact voor hoef te maken behalve de pin automaat daar wil ik gerust nog een alcoholdoekje overheen halen ook

  5. Niet realistisch wel hamsteren hier door de Belgen en wij Nederlanders mogen de grens niet over voor een patatje of tanken???

  6. Als Nederlanders niet naar België mogen waarom komen de Belgen wel hier in Nederland boodschappen doen ( plunderen )eerder als er in België ook supermarkten open zijn dan vind ik dat ze in Nederland ook niets te zoeken Dan is het onnodig de grens over gaan vind het belachelijk dat ze daar niets aan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *