Daar is de ooievaar weer

Voor het zesde jaar op rij is het mannetje van het ooievaarskoppel van Neeroeteren verleden week weer heelhuids teruggekeerd van de jaarlijkse trek naar Zuid-Spanje of Noord-Afrika. Dit is een tocht van zo’n 10.000 kilometer met een duurtijd van een half jaar. Het wijfje is honkvast en gaat niet mee op trek.

Zoals twee jaar geleden heeft het zware ooievaarsnest op de boomstronk de stormen van de voorbije weken niet overleefd. Er zal opnieuw moeten gebouwd worden. Zoals je ziet op de foto’s is er nog twijfel waar dat gaat gebeuren, op de oude plaats op de stronk of op de ooievaarspaal die speciaal in de wei geplaatst werd door de groene jongens. Of het broedseizoen van verleden jaar kan geëvenaard worden valt te betwijfelen, er werden toen vier jongen grootgetrokken. Gemiddeld wordt maar een op de vier jongen volwassen en zij blijven twee tot drie jaar op de trekplaats alvorens terug te keren.

Foto: Jean Jacques Coopmans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *