Halfvastenstoet Maaseik gaat definitief niet door

Vorige week werd bekend gemaakt dat de Maaseiker Halfvastenstoet die op 22 maart gepland stond geen doorgang kon vinden en dat er naar een alternatieve datum gezocht zou worden. Organisator Het Heilig Wammes heeft nu besloten de stoet definitief af te gelasten.

“Na een week van overleg middels de app en andere kanalen, hebben wij besloten om de stoet met veel pijn in het hart definitief af te gelasten”, aldus Vorst Eric Opdenakker van Het Heilig Wammes. Er is ondertussen al veel tijd en werk gestoken in het ontwerpen van wagens, kestumkes, en zo meer door de diverse wijken, groepen, einzelgangers, om van deze stoet weer een groot succes te maken. Toch kiest de vereniging voor deze maatregel. “Het is te onzeker allemaal, maar we hebben het gezond verstand de bovenhand gegeven, want niemand kan aangeven hoe lang de huidige situatie exact zal gaan duren”, zo vervolgt vorst Eric.

In overleg met Prins Erik III en Jeugdprins Warg I, is toegezegd hun prinsschap met één jaar te verlengen.

“Volgend jaar maken we er een spetterende stoet van”, aldus Vorst Eric Opdenakker.

Foto: Will Verhees

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *