Kennismaken met de nieuwe buren tijdens de Nacht van de Geschiedenis

Beter een goede buur dan een verre vriend! Daar zijn ze bij het Davidsfonds van overtuigd en daarom worden er dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd rond het thema ‘buren’. Zo hadden ze in Kinrooi onlangs al Toast Literair en de Junior Journalist Wedstrijd in de Kinrooise basisscholen.

Ook de Nacht van de geschiedenis staat in het teken van ‘Nieuwe buren’. Het Davidsfonds Kinrooi maakt er ‘Nieuwe buren uit verre culturen’ van want ze hebben Kinrooienaren uitgenodigd met roots ver buiten Europa.

Wat staat er op het programma? Tijdens een korte wandeling langs drie verschillende locaties, ontmoet men nieuwe buren-Kinrooienaren. Zij laten de aanwezigen kennismaken met hun land en doen hun verhaal over hoe zij in België terechtgekomen zijn. Een aangeboden hapje en/of drankje laat de aanwezigen telkens proeven van deze door ons minder gekende cultuur.

Ze vertrekken aan basisschool 3K aan het Nelisveld in Kinrooi, waar ze ook afsluiten met een gezellig samenzijn met alle nieuwe buren samen, waarbij nog à volonté vragen gesteld kunnen worden.

Wil u deze Nacht beleven, schrijf u dan zo vlug mogelijk in bij het secretariaat op tel.nr. 089 702940 of via kinrooi@davidsfonds.net en dit voor 5 maart.

Deelnemen kost € 12,- p.p./€ 10,- p.p. voor houders DF-cultuurkaart – inclusief hapjes en drankjes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.