Kruisweg Ophoven gerestaureerd

Na zeventien maanden restauratie werden in de maand december 2019 de laatste drie schilderijen van de kruisweg teruggehangen op hun vertrouwde plaats in Sint-Servatiuskerk van Ophoven. De twee restaurateurs hebben mooi werk afgeleverd.

Alle veertien schilderijen werden vakkundig gereinigd en bijgeschilderd. Enkele schilderijen kregen zelfs gedeeltelijk een nieuw doek omdat het originele doek onderaan was weggerot door insijpelend water via de vensters. Deze restauratie vergde veel werk, vakkennis, geduld en precisiewerk.

Door de coronacrisis is de voorstelling van deze restauratie die voor zondag 5 april voorzien was, geannuleerd. Deze presentatie wordt verschoven naar een latere datum. Maar men kan de kruisweg wel bezichtigen in de kerk die dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur geopend is, zo laat de Pastorale werkgroep en kerkraad Ophoven weten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *