Maaseikenaar zoekt hulp bij corona-hulplijn

Peter De Bruyn zet een hulplijn op voor zieken, oudere en eenzame mensen ten tijde van corona. Zij kunnen met hun hulpvraag bellen naar 0488 99 42 76 waarna Peter ze (vanop afstand) in contact brengt met vrijwillige hulpverleners.

De reden voor het opzetten van deze hulplijn ligt voor de hand. Het zijn doorgaans de meest kwetsbaren die verstoken blijven van sociale media zoals Facebook. Terwijl net via Facebook alle solidariteitsacties de kop opsteken of gepromoot worden.

Het is dus kwestie van hulpvragen en hulpverleners offline bij elkaar te brengen. Dat kan via de telefoon voor een deugddoende babbel, het thuisbezorgen van boodschappen of voor andere zaken.
Peter zoekt hulp voor de bekendmaking van het project bij de doelgroep. Alleenstaanden, oudere of zieke personen ontvangen een briefje in de brievenbus. Daarvoor moet hij ze wel eerst weten te wonen. Het is dus niet alleen de doelgroep die naar de hulplijn kan bellen.

Ook iedereen die iemand weet wonen wie mogelijk hulp kan gebruiken. Die man of vrouw ontvangt dan een berichtje met de vraag om – ingeval van hulp – te bellen naar 0488 99 42 76.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Maaseikenaar zoekt hulp bij corona-hulplijn”

  1. Dit is totaal nutteloos, hulpbehoevenden worden geholpen door de juiste mensen die daar voor opgeleid zijn. De Stad Maaseik heeft een tf-nummer, 289/560560, waar mensen in nood worden verder geholpen.
    P. De Bruyn is een opportunist die als CD&V activist niets onverlet laat om in de belangstelling te komen. Door dit artikel gaan sommige mensen denken dat hij een professionele hulpverlener is, ten onrechte.

  2. Beste, mijnheer Neyens. Er is iets wat u over het hoofd ziet. Er wordt uitsluitend gecommuniceerd via Facebook. Mijn moeder bijvoorbeeld heeft geen Facebook. Wat maakt dat zij ook niet op de hoogte is van het ondersteuningsaanbod. Haar vriendinnen zitten ook niet op Facebook. Wat maakt dat zij ook geen weet hebben van de kanalen voor hulpbehoevenden. Zij hebben wel telefoon en kunnen bellen. Niet altijd naar het nummer van de stad want daar is ’s avonds of in het weekend niemand en uiteindelijk moet ook de stad in een aantal gevallen beroep doen op vrijwilligers. Net zoals ik in een aantal gevallen naar de stad moet doorverwijzen. Waar het om draait, is dat niemand in de kou hoeft te blijven staan. Zelfs de mensen niet die zo van hun neus maken als u.

  3. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk? Al was de man van de PVDA of het Vlaams Belang. Steekt iemand zijn nek uit, wordt hij meteen neer geknuppeld door iemand van achter zijn scherm. Misschien wel door iemand die zelf nooit een poot uitsteekt. Heel triest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *