Molenaars Kempen~Broek voegen teken van solidariteit en hoop toe

In het Kempen-Broek, het grensgebied werken de molenaars van de 47 molens al een aantal jaren samen om hun molens een plaats in hun dorpen te geven. Dat doen ze over de landsgrens heen van Weert tot Opoeteren en Neeroeteren en van Kaulille tot Molenbeersel. Eeuwenlang communiceren ze met hun klanten door de wieken in een bepaalde stand te zetten bij rouw, vreugde of onbeschikbaarheid. Tekens van lang voor de telefoon of de GSM. In deze moeilijk coronatijd hebben ze een nieuw teken toegevoegd, een teken van solidariteit en hoop.

Aangestoken door elkaars enthousiasme hingen ze in de bovenste wiek van de windmolens een witte vlag. Ze drukken hiermee hun bewondering en dank uit aan de vele mensen die nu het land draaiend houden, van vuilnisophaler tot dokter.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *