Niet zonder meer de grens over

Inwoners uit de grensgemeenten vinden het onduidelijk waarvoor men al dan niet de grens over mag steken. Het betreft Belgische inwoners voor de grens met Nederland. De burgemeesters Johan Tollenaere van Maaseik en Jo Brouns van Kinrooi verduidelijken de situatie.

“We hebben bij de hogere niveaus de problematiek aangekaart. Het is inderdaad vreemd dat Nederlanders waarvoor andere regels gelden hier komen tanken of winkelen, én het is raar dat wij grensarbeiders naar Nederland sturen en het is zeker tegen de geest van de nieuwe regels dat Belgen nog naar Nederland of Duitsland trekken om te winkelen”, aldus burgemeester Johan Tollenaere.

“Wij hebben in de praktijk immers in normale omstandigheden eigenlijk en gelukkig geen echte grens maar nu moeten we dingen durven bekijken. Samen met collega Jo Brouns en de directie van onze intergemeentelijke vereniging Marec, hebben we wel besloten om de campings te sluiten. De havens kunnen (voorlopig) nog gebruikt worden. Ons personeel hoeft dan het sanitair niet meer te poetsen en hoeft geen andere risico’s meer te lopen. Het is een commercieel moeilijk besluit maar wellicht wel het juiste besluit”, zo besluit burgemeester Tollenaere.

Ter verduidelijking:
Waarvoor mag men de grens nog over:

? om te gaan werken

? in het kader van een co-ouderschapsregeling

? om zorg te gaan verlenen aan een hulpbehoevend familielid of persoon waarmee je een zorgband hebt

“Het is een lastige situatie, maar enkel voor deze zaken mag men vanuit België de grens over, voor andere zaken niet meer”, zo verduidelijkt burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *