Nieuwe aanvoer mondmaskers vanmiddag in deze regio

Zojuist is een vliegtuig geland met vele mondmaskers voor Vlaanderen. De maskers worden prioritair bezorgd aan de woonzorgcentra en gelijkaardige verzorgingsinstellingen met kwetsbare personen, de gezinszorg en de thuisverpleging. In Kinrooi, Maaseik, Bree en de rest van de regio wordt de verdeling in de loop van vanmiddag georganiseerd.

Op de luchthaven van Luik is vanochtend een lading van meer dan 6 miljoen mondmaskers aangekomen. Dat bevestigt federaal minister Philippe De Backer. Het zou voornamelijk gaan om chirurgische maskers, maar er is ook een kleine lading van bijna 150.000 FFP2-maskers bij. Die worden gebruikt voor direct contact met coronapatiënten.

Zo’n 5 miljoen maskers zijn voor Vlaanderen bestemd. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke gaf gisteren al aan dat een deel van de maskers bestemd is voor de rusthuizen en thuisverplegers.

Later deze week komen er nog nieuwe ladingen aan in ons land. In totaal zouden er deze week meer dan 14 miljoen mondmaskers moeten aankomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.