Nog geen duidelijkheid over wel of niet doorgaan Halfvastenstoet Maaseik

Het is nog onduidelijk of de Halfvastenstoet van Het Heilig Wammes in Maaseik, die gepland staat voor zondag 22 maart, doorgang zal kunnen vinden vanwege het Coronavirus. “We volgen de ontwikkelingen op de voet”, aldus de Maaseiker carnavalsvereniging in een reactie.

“Er is nog geen algemene regel opgelegd. In de provincie Brabant werd een verbod wel al beslist”, aldus burgemeester Johan Tollenaere van de Stad Maaseik. “Vandaag zegt men dat dit een buitenactiviteit is en geen probleem. We vernemen wel ook dat men de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk wil vertragen om zoveel als mogelijk (oudere) mensen te kunnen verzorgen in onze ziekenhuizen dus lijkt het niet onmogelijk dat de maatregelen verstrengen”, zo vervolgt de burgemeester.

De stoet zelf en toeschouwen is op zich geen probleem, denkt de burgemeester. “Ganse massa’s dicht bij elkaar, bijvoorbeeld in een tent, in cafés, zijn wel een groter risico. We wachten nog even verdere instructies af en overleggen ook verder met experten. Al vind ik persoonlijk dat dit geen gemeentelijke verantwoordelijkheid zou moeten zijn en verwacht ik dat er nog algemene (Belgische) beslissingen en maatregelen zullen of moeten volgen”, zo besluit burgemeester Johan Tollenaere.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *