Pastor Ed Mutsaerts in Stramproy overleden

Pastor Ed Mutsaerts, priester van het bisdom Roermond, is 13 maart in Stramproy overleden op 63-jarige leeftijd. Hij was de broer van Rob Mutsaerts, hulpbisschop van het bisdom Den Bosch. Pastoor Mutsaerts was actief als Moderator van de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

Ed Mutsaerts, geboren in Tilburg, deed zijn opleiding op Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 1981 werd hij tot priester gewijd. Zijn pastorale loopbaan begon hij als kapelaan in Echt en later in Weert. In 1987 werd hij pastoor in Stramproy en midden jaren negentig pastoor in Nederweert. In 2008 moest hij Nederweert verlaten wegens ziekte. Hij ging toen tijdelijk inwonen bij zijn priesterbroer in de pastorie van Heeze. Vanaf het midden van dat jaar assisteerde hij in de parochie in Geldrop. Vanaf september 2010 was hij pastoraal werkzaam in achtereenvolgens Heeze, Budel en Valkenswaard.

Begin 2018 kreeg pastor Mutsaerts nieuwe tia’s te verwerken, waardoor hij aan dementie begon te lijden. In april van dat jaar werd hij opgenomen in zorgcentrum Rust in Roy in Stramproy.
“We kijken terug op een rijk priesterleven. Hij heeft zijn ambt altijd heel serieus beleefd. Helaas werd hij in zijn leven al vele jaren persoonlijk geconfronteerd met ziekte, lijden en onmacht. Hij heeft echter nooit geklaagd en bleef, zolang dat kon, betrokken op medemensen”, schrijft pastoor Felie Spooren van de Sint-Willibrordparochie (Valkenswaard en Waalre), die nauw met hem heeft samengewerkt, in een communiqué.

Zijn uitvaart en begrafenis vinden vanwege de coronacrisis in besloten kring plaats. Op een later tijdstip zal een Heilige Mis te zijner nagedachtenis worden opgedragen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *