Politie CARMA zet drone in bij handhaving Corona-maatregelen

Politie CARMA zet een drone met megafoon in om bewoners aan de Corona-richtlijnen te herinneren. Bij vaststelling van een overtreding wordt een grondpatrouille ter plaatse gestuurd om te verbaliseren.

In de zone CARMA patrouilleren dagelijks meerdere politieteams om toe te zien op het opvolgen van de algemene Corona-maatregelen, zoals opgelegd door de overheid. CARMA stelde tijdens het afgelopen weekend een 40-tal PV’s op. In de meeste gevallen gaat het over overtredingen van het samenscholingsverbod.

Om sneller en efficiënter een groot gebied te kunnen controleren zet Politie CARMA naast patrouillevoertuigen en quads ook een droneteam in. “De drone wordt preventief ingezet en ter ondersteuning van de grondploegen. Via een speaker op de drone kunnen we preventief boodschappen verspreiden, om bewoners te herinneren aan de richtlijnen. Indien we met behulp van de drone een overtreding opmerken, sturen we een grondploeg ter plaatse om een PV op te stellen”, licht het droneteam toe. Deze aanpak werd tijdens het afgelopen weekend al toegepast.

Wie die het samenscholingsverbod niet naleeft, wordt gesanctioneerd met een proces-verbaal. De boete voor het schenden bedraagt 250 euro.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *