Sint-Augustinusinstituut blijft leerlingen uitdagen

Augustinusinstituut jeugdmuziekschool

De leerkrachten van het Sint-Augustinusinstituut zijn volop bezig met afstandsonderwijs. Zij geven les/ondersteuning via Smartschool Live, organiseren Google Meet-sessies met hun leerlingen en trachten de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in deze speciale periode. Het ICT-team van SAB staat paraat om te ondersteunen/te begeleiden waar nodig.

“Voor het vak godsdienst werd gevraagd aan leerlingen om te reflecteren over solidariteit in deze periode. Tal van leerlingen deelden hartverwarmende initiatieven die zij ondernamen. Mooi om te zien”, klinkt het.

“Ook trachten we via Instagram en Facebook activiteiten van leerlingen en leraren te delen zodat deze voor iedereen zichtbaar zijn. Zo organiseren de leraren LO regelmatig een uitdagende challenge. De resultaten hiervan delen we vervolgens via de sociale media.”

“We spelen ook met het idee om binnenkort via YouTube Live leerlingen muziek te laten maken en dat te delen met iedereen. Ook de directie doet mee. Zij namen een Fishbole-videopresentatie op en deelden deze met het personeel. Vorige week organiseerden we zelfs een virtuele pauze voor het personeel, we spraken af in een Google Meet-sessie. Ook toonden leraren via een Smartschool-Live sessie aan collega’s hoe zij het op dit moment de leerlingen begeleiden. Ook vakoverleg gebeurt via video-conferencing. De corona-crisis zorgt ervoor dat we op een creatieve manier met elkaar verbonden blijven.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *