Vrijwilligers voor voorpost testopnames luchtwegen in Bree actief

De voorpost voor de testopnames luchtwegproblemen ten gevolge van corona in het vroegere Medisch Centrum Huisartsen op ‘t Stift 2 in Bree is operationeel.

“Dit gebeurt in samenwerking met de huisartsenkringen Bree, Kinrooi, Maaseik en het gedeelte Meeuwen-Gruitrode van Oudsbergen”, aldus burgemeester Liesbeth Van der Auwera van Bree in HbvL. “We hebben op heel korte tijd een 40-tal vrijwilligers bereid gevonden om het administratieve onthaal van de voorpost te verzekeren. Dat zijn vooral studenten geneeskunde en verpleegkunde, leerkrachten en personeelsleden van de stad. Eens te meer een voorbeeld dat de burgerzin de bovenhand haalt en dat mensen elkaar in deze moeilijke tijden vooral willen helpen. Voor alle duidelijkheid: de vrijwilligers komen niet in contact met de patiënten. Per uur kunnen er 12 mensen getest worden, steeds na verwijzing door de huisarts.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *