Bestrijding processierups in Maaseik van start

De preventieve bestrijding van de processierups in de gemeente Maaseik is vandaag van start kunnen gaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden en evolutie van de rupsen zal dit enkele weken gaan duren. De gemeente heeft budgetten voorzien om eventueel meer te doen én te herhalen. Zo gaat men (in tegenstelling tot vele andere gemeenten) ook waar dit mogelijk is op privéterreinen bestrijden.

De plaatsen die vorig jaar niet preventief behandeld werden maar waar wel curatief met het zuigsysteem werd gewerkt, zouden volgens de administratie ook worden opgenomen. Staat u nog niet op de lijst (kwam men niet bij u vorig jaar, noch curatief, noch preventief) dan kan u een melding maken op info@maaseik.be of bellen naar 089 560 560. Men probeert zoveel mogelijk plaatsen te bezoeken. Vandaag, woensdag, staan er al meer dan 260 locaties op de lijst en hier zijn soms hele grote percelen bij. Vandaag zou men in Wurfeld en op de Diestersteenweg Neeroeteren al actief geweest zijn.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *