Bokkenrijders in het Maasland

Erfgoeddag, oorspronkelijk gepland op zaterdag 25 en zondag 26 april, kan dit jaar helaas niet doorgaan. De gezondheidsrisico’s voor de organisatoren en de bezoekers zijn te groot. Deze beslissing belet ons echter niet om hoopvol vooruit te kijken naar april 2021, wanneer Erfgoeddag én het thema ‘De Nacht’ hernomen worden. De komende weken zet de organisatie telkens een (erfgoed)organisatie of persoon in de kijker die de brug slaat naar Erfgoeddag 2021. Eén van de deelnemers is Musea Maaseik.

Het thema ‘De Nacht’ trok Musea Maaseik meteen aan. Stephanie Cousin, wetenschappelijk stafmedewerker-curator bij Musea Maaseik vertelt: “Speciaal voor Erfgoeddag werkten we onze eerste Night@TheMuseum uit, inclusief overnachting met activiteiten in het museum. Uiteraard blijven we dit idee warm houden voor volgend jaar.”

Dankzij Erfgoeddag slaagt de dienst Toerisme-musea van Stad Maaseik erin om diverse organisaties en sprekers een forum te geven. Normaal gezien zouden er drie lezingen plaatsvinden over de bokkenrijders. Leden van Heem- en cultuurkring Utersjank en Werkgroep Documentatie Maaseik leverden hiervoor op eigen initiatief inhoudelijke input.

Stephanie: “We streven ernaar om ook in de toekomst de duurzame kaart te trekken en activiteiten echt aan Erfgoeddag op te hangen. De promotie die je ervoor in de plaats krijgt, is bijzonder waardevol want je bereikt op die manier immers een nieuw publiek.”

Stephanie: “Momenteel wordt er in de mate van het mogelijke voortgewerkt aan de tentoonstelling. We proberen de digitale kaart te trekken door elke week een recept uit onze voormalige kookworkshops te posten op Facebook. Ook een virtueel bezoek aan het museum is een piste die we momenteel bekijken. Wordt vervolgd!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *