CD&V vraagt steun aan de stad Maaseik voor verenigingen en ondernemers

De coronacrisis hakt zwaar in op het verenigingsleven en is financieel bijzonder nadelig voor horeca en middenstand. Daarom gaat CD&V Maaseik op de gemeenteraad van maandag, voorstellen indienen ter ondersteuning van het verenigingsleven en de lokale economie.

Verenigingen en hun vrijwilligers vormen het cement van onze samenleving. Horeca en handel behoren tot de klank van de stad, zorgen voor leven en beleving in de straten én voor inkomsten. Als zij wegvallen, vallen ook deze inkomsten weg én ontstaat nog meer leegstand, aldus CD&V Maaseik.

De stad Maaseik kan ertoe bijdragen dat winkels en verenigingen kunnen blijven werken. Dat er na de crisis nog geklonken kan worden aan de toog en dat er gegeten kan worden aan de tafels.
CD&V Maaseik ziet drie hefbomen om hiertoe bij te dragen.

Om de verenigingen te ondersteunen, is het aangewezen om hen hetzelfde subsidiebedrag toe te kennen als in het verleden. Veeleer dan nu over te stappen op de activiteitensubsidies die het beleid wenst in te voeren. In coronatijden worden geen activiteiten georganiseerd en valt nagenoeg elke vereniging zonder subsidies. Terwijl de verenigingen net op momenten als deze, alle steun kunnen gebruiken, hoe groot of hoe klein ook.

Om de impact van de crisis op onze lokale economie te verkleinen, stelt de partij twee maatregelen voor.

Terrasbelasting
CD&V Maaseik vraagt het stadsbestuur om af te zien van het innen van de retributie op de inname van het openbaar domein. Zowel voor terrassen als voor handelsdoeleinden en dit voor het hele kalenderjaar 2020. Eventueel betaalde bedragen, worden teruggestort.

Parkeren
CD&V Maaseik vraagt het stadsbestuur om de ingevoerde coronamaatregel waarbij gratis geparkeerd kan worden op alle plaatsen in Maaseik, aan te houden tot en met december 2020. Op deze manier krijgt het handelsapparaat de kans om zich te herstellen.

De partij hoopt dat alle raadsleden de bekommernis delen en de voorstellen steunen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *