Elias Thys blijft twee jaar langer in Maaseik

Elias Thys (°20 oktober 1998) kwam twee jaar geleden over van VBC Waremme/Borgworm. Elias was toen net 2e geëindigd in het ‘Rookie of the Year’-referendum. Bij Waremme werd hij overigens niet alleen als middenblokker maar geregeld ook als opposite uitgespeeld. Elias (vroeger ook een meer dan behoorlijke competitiezwemmer) maakte toen ook al deel uit van de Young Red Dragons.

Focus op zijn studies revalidatiewetenschappen (unief Luik) en intussen bij GREENYARD Maaseik geduldig en ietsje in de luwte voortbouwen aan zijn carrière, zonder zoals in Waremme een heel team te moeten dragen: dát was het plan. Maar door de hardnekkige kwetsuur van Andri Aganits mocht/moest hij toen al vanaf de eerste week opdraven in onze A, tot en met onze Champions League-wedstrijd in Berlijn (eind november 2018). Daarna kwam medical joker Aleks Grozdanov het overnemen.

Na die entree door de grote poort volgde een dik jaar zonder veel speelkansen, maar telkens als coach Joel Banks hem uit de huppelhoek haalde, toonde Elias dat hij er wel degelijk stond. Dat was ook de opeenvolgende coaches van de Red Dragons niet ontgaan: begin januari van dit jaar was hij erbij toen onze nationale ploeg in Berlijn een ultieme maar vergeefse gooi naar Tokio waagde.

Foto: ZUPP

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.