Gouverneur wordt gevraagd goed te kijken naar grens-verplaatsingen

Het bericht dat zaterdag 18 april bekend gemaakt werd omtrent het bezoeken van je lief over de grens heeft de gemoederen bezig gehouden. “De communicatie is correct maar er is op basis van een interpretatie van het ministerieel besluit. Er is aan de gouverneur de vraag gesteld dit nog eens grondig te bekijken of het wel de correcte interpretatie betreft”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

“Voor alle duidelijkheid alle richtlijnen worden tot nader bericht nationaal opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, eventueel verfijnd provinciaal door de gouverneurs. Burgemeesters moeten ze uitrollen en handhaven”, aldus Brouns in een reactie.

Eerder reageerde burgemeester Johan Tollenaere al op het besluit: “Ik heb de politie gevraagd om de zaken goed op te volgen. Als er plots allemaal mensen zijn met ‘lieven’ in het buitenland dan zullen we dit moeten bekijken en ook nadenken over de zin van de grenscontroles.”

“We hebben inmiddels via onze vereniging van steden en gemeenten gevraagd als lokale besturen nauwer betrokken te worden bij de exitstrategie. We blijven elke dag samen onze uiterste best doen om dit virus te bestrijden er zijn signalen dat we de strijd aan het winnen zijn, maar hij is nog niet gestreden. Volhouden is de boodschap in het bijzonder ten behoeven van de meest kwetsbare medeburgers”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Gouverneur wordt gevraagd goed te kijken naar grens-verplaatsingen”

  1. Om te mogen gaan werken in Nederland heb ik een attest nodig, om mijn lief te bezoeken niet. Nou dan heb ik veel veel liefdes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *