Herinnering 20 jarig bestaan The Classics op het web

Sinds kort staan er enkele unieke herinneringen aan het 20 jarig bestaan van The Classics op het web. We vroegen en kregen een woordje uitleg over het hoe en waarom, van Peter Gerits voormalig bassist van The Classics: 

“Stramproy, een klein Nederlands- Limburg dorpje dat tegenwoordig bij de gemeente Weert hoort, aan de rand van de Belgische grens. Een dorp met rond de 5000 inwoners.

Cultuur staat er op een hoog voetstuk, denk o.a. aan de heemkundevereniging, Kunstroute, de Fanfare, de Grenskapel, de 2 schutterijen met trommelkorpsen en vendelzwaaiers, voetbal-, basketbal-, volleybal- en tennisclubs, zangvereniging Da Capo, de diverse vrijwilligers bij o.a. de EHBO vereniging, veldkruizen, kapelletjes enz. Tot voor kort telde de gemeenschap zelfs meer dan 10 cafés! Kortom een super sociaal verenigingsleven met een rijke culturele historie.

Wat muziek betreft is Stramproy ook bekend door 3 grote iconen, regionaal, nationaal en internationaal bekend: “De Zangeres Zonder Naam” “The Classics” en de “Mooshoofpaad Zengers.”

The Classics waren in de 70’er en 80’er jaren met diverse hits en tips in de Nederlandse (en buitenlandse) TV programma’s te zien. Helaas heeft men in Hilversum al de clips die indertijd waren opgenomen vernietigd. Toch komt er heel af en toe een clip te voorschijn op social media. Sommige komen uit Oostenrijk waar The Classics met een special op TV waren en een aantal van mensen, die de clips zelf hadden opgenomen van hun TV.

Bij het 20 jarig jubileum werd een video film opgenomen, maar de originele film werd door de rechthebbende angstvallig voor zichzelf gehouden. Een aantal video’s op VHS werden er wel verkocht en een aantal slechte kopieën daarvan waren op DVD in omloop.

Groot Classics-fan Johan Keijers van het bedrijf CD Fabriek vond dat de herinneringen niet verloren mochten gaan en het lukte hem om de originele film plus de rechten op te kopen. Hij vond ook dat iedereen terug moest kunnen kijken naar deze prachtige herinneringen.
Via Youtube heeft hij al 4 liedjes van dit unieke liveoptreden uit 1987 verspreidt.
Ik mocht ze als primeur op facebook plaatsen en kreeg er heel veel leuke reacties op.”

U kunt ze bekijken via de volgende links:
https://www.youtube.com/watch?v=mABdezRTEbg
https://www.youtube.com/watch?v=l3OSeJ6mfrk
https://www.youtube.com/watch?v=Fp3-CVMo4EI
https://www.youtube.com/watch?v=bUE6s83XEqs

Met vriendelijke groet,
Peter Gerits, oud bassist van The Classics

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.