Herkenbosch geëvacueerd om natuurbrand Nationaal Park de Meinweg

brandweer-logo

Het hele dorp Herkenbosch wordt vannacht geëvacueerd vanwege een grote brand in het nabijgelegen Nationaal Park de Meinweg. Meer dan 4.000 inwoners worden in drie delen geëvacueerd.

Hoe de evacuatie er precies uit gaat zien, kon een woordvoerder van Veiligheidsregio Limburg-Noord nog niet zeggen. “We gaan al onze middelen inzetten om de mensen deze nacht te evacueren”, aldus de woordvoerder. Het is nog niet bekend waar de inwoners opgevangen gaan worden.

Het dorp moet worden ontruimd omdat de grote natuurband veel rook veroorzaakt, dat een hoge concentratie koolmonoxide bevat. Om risico’s voor de volksgezondheid te vermijden, worden de inwoners van het dorp geëvacueerd. De rook veroorzaakt al enkele dagen hinder in de regio, met name uit Maaseik en omstreken kwamen al veel klachten van overlast.

Dinsdagavond werd al begonnen met de evacuatie van twee zorginstellingen in het Limburgse dorp. “Dit zijn locaties waar kwetsbare mensen verblijven, die veel hulp nodig hebben om hun woonplek te verlaten.” De bewoners van de zorginstellingen zijn opgevangen in een hotel in Roermond en op verschillende locaties in Roermond, Blerick, Baarlo en Tegelen.

Diverse brandweerkorpsen uit de regio, ook uit België en Duitsland, zijn ingezet voor het bestrijden van de brand.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.