Itek en Van Cranenbroek in België blijven gesloten

Van Cranenbroek heeft laten weten de vestiging in Opglabbeek (Oudsbergen) gesloten te houden tot nader berichtgeving. Ook Itek in Kaulille, die onder meer een groothandel in fietsen runnen, blijft voorlopig gesloten. De reden is dat de winkels vooralsnog niet open mogen door een besluit van de Belgische regering’waarin enkel tuincentra en Doe-Het-Zelvers open mochten.

Normaliter mochten vandaag tuincentra in België open gaan. Echter heeft Van Cranenbroek Opglabbeek vrijdag op haar facebookpagina laten weten dat deze winkel niet open zou gaan. “Van Cranenbroek Opglabbeek (Oudsbergen) blijft gesloten tot nadere berichtgeving. Dit in verband met het genomen besluit van de Belgische overheid op vrijdagavond 17 april”, aldus de winkel op sociale media.
Een en ander ligt aan de besluiten van de Belgische regering. Van Cranenbroek valt niet onder de noemer ‘tuincentra’ of ‘doe-het-zelfzaak. Ditzelfde geldt voor iTek. Deze winkel had haar filiaal in Kaulille geopend, maar werd plotsklaps gesloten. “We waren nog maar net binnen en werden opgeroepen weer naar buiten te gaan op last van de politie”, zo laat een bezoeker weten.

Onder de tuincentra vallen tuincentra en boomkwekerijen die hoofdzakelijk planten en/of bomen verkopen. Een doe-het-zelfzaak betreft zaken met een algemeen assortiment die hoofdzakelijk bouwgereedschap en/of bouwmaterialen verkopen, zo staat te lezen in het Ministerieel besluit.

Op de vraag of winkelketen Van Cranenbroek een online variant in het leven kan roepen geeft men desgevraagd aan dat dit vooralsnog niet in de mogelijkheden zit. “Er komt veel kijken bij een online-shop en daar zijn wij momenteel niet op uitgerust”, aldus een woordvoerder.

Via diverse online kanalen wordt vol onbegrip gereageerd, daar grote tuincentra wel open mochten vanaf vandaag.

De winkels van zowel Van Cranenbroek als iTek in Nederland zijn normaliter geopend. Weliswaar wordt daar ook rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *