Jeugdwerkingen FC Maasland NO en Hoger Op Molenbeersel gaan samen

De jeugdwerkingen van FC Maasland Noordoost en Hoger Op Molenbeersel zullen vanaf het seizoen 2020-2021 samensmelten tot één jeugdwerking. Deze belangrijke stap is het resultaat van constructieve gesprekken de laatste jaren. De jeugdfusie zal volgend seizoen gepaard gaan met de verdere versterking van de reeds bestaande organisatie en sportieve omkadering van de jeugdopleiding van FC Maasland Noordoost. De seniorenwerking van Hoger Op Molenbeersel blijft wel gehandhaafd.

De jeugdfusie heeft als gevolg dat de huidige jeugdspelers van Hoger Op Molenbeersel vanaf volgend seizoen in de kleuren van FC Maasland Noordoost zullen spelen. In totaal zullen ongeveer 300 jeugdspelers verdeeld over een 26-tal jeugdploegen deel uitmaken van de jeugdwerking van FC Maasland Noordoost. Deze spelers worden begeleid door een goede mix van jonge en ervaren veld- en keepertrainers. De hele werking wordt actief ondersteund door een dynamisch jeugdbestuur bestaande uit een 10-tal mensen van FC Maasland én Molenbeersel die zich wekelijks binnen hun domein inzetten om de ploegen in optimale omstandigheden te laten spelen en trainen, maar ook om de ouders gepast te ontvangen voor de jeugdwedstrijden.

De jeugdwedstrijden en trainingen zullen gespreid georganiseerd worden in Kessenich, Kinrooi (terreinen FC Maasland en Dennenbos) en Molenbeersel. “Onze jeugd, onze toekomst, dat is onze drijfveer. Daar werken we voor. We zijn er van overtuigd dat deze eengemaakte jeugdwerking in samenwerking met de gemeente Kinrooi verder kan groeien”, aldus voorzitter Jan Vandeberg van FC Maasland Noordoost. “Het doel is om een kwalitatieve én aangename jeugdopleiding aan te bieden waar er op een constructieve en didactische manier gewerkt wordt. We hebben uiteraard ook de gezonde ambitie om de reeds bestaande jeugdwerking op provinciaal niveau te consolideren”, zo vult Peter Nies, voorzitter van Hoger Op Molenbeersel aan.

De verdere uitwerking van de jeugdfusie verloopt vlot en er is vanuit beide clubs veel respect en begrip voor elkaars standpunten. “We zijn er dan ook van overtuigd dat we de
laatste fase van de praktische uitwerking snel rond hebben, zodat we zowel sportief als organisatorisch klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen”, aldus de heren Vandeberg en Nies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.