Kettingreactie op Kinrooise bijnamen

Frank Vanderstegen uit Kinrooi startte een Facebook-initiatief. Hij stelde de vraag: “wie kent zijn originele Kinrooise naam of bijnaam nog?’ De oproep zorgde voor veel reacties op sociale media.

In de tijd van corona en het feit dat mensen worden geacht ‘in hun kot’ te blijven, worden er diverse acties ontplooid. Zo werd er afgelopen week in Kessenich ‘straatbingo’ gespeeld. Inwoners namen plaats in de voortuin en kregen instructie op welke wijze ze konden deelnemen. Ook deze actie kreeg groot gevolg.

Dat Kinrooi nog niet ‘spelletjes-moe’ is bewijst de nieuwste insteek van Vanderstegen. Inmiddels hebben vele personen hun bijnaam geplaatst, wat voor een mooi tijdverdrijf zorgt. Bijnamen zoals Jos van Charel van Hubber, Jaak van Albert van de Broder en Lieske van de Wit, Simonne van Henri van Linske van de Vosseheuvel of Simonne van Jeanne van Lena vanne Sheetbaum, komen voorbij.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

4 reacties op “Kettingreactie op Kinrooise bijnamen”

  1. Yeske vanne bekker
    Yeske van Rooske vanne bekker
    Yeske van Nieel vanne bekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.