Kinrooise gemeenteraadsvergadering live volgen

De gemeente Kinrooi heeft nog nooit een gemeenteraad gekend zoals deze van vanavond, maandag 6 april 2020. Naar aanleiding van de coronamaatregelen zal er namelijk géén fysieke samenkomst in de raadzaal zijn maar een live event dat belangstellenden ook van thuis uit kunnen volgen.

Normaal gezien zijn de vergaderingen van de gemeenteraad – altijd de eerste maandag van de maand – openbaar bij te wonen in de raadzaal van het gemeentehuis. Vanavond zal de vergadering daar echter niet plaatsvinden maar voor ieder raadslid achter zijn of haar laptop als een live event. Geïnteresseerden om deze zitting bij te wonen, hoeven zich niet te verplaatsen naar het gemeentehuis. Ook zij kunnen online de zitting volgen vanaf 20.00 uur vanavond.

Een live event biedt de mogelijkheid om de gemeenteraad live te volgen als bezoeker. Men kan zien en horen wat er besproken wordt, maar de raadsleden kunnen de ‘toeschouwers’ niet horen of zien. Om het begin niet te missen, kan men zich best al aanmelden vanaf 19.50 uur. Dat gaat als volgt:

1 Klik op deze link.

2 Heeft u Microsoft Teams op uw computer staan? Dan kan u inloggen en de zitting bekijken en kan u de volgende stappen overslaan. Heeft u geen Microsoft Teams op uw computer geïnstalleerd? Klik dan rechts op ‘bekijken op het web’ en vervolg met onderstaande stappen.

3 In het volgende venster, wordt gevraagd hoe u wil deelnemen aan het live event. Klik op ‘anoniem deelnemen.’

4 Vanaf dan kan u de digitale gemeenteraad volgen. Ter info vindt u hier de agenda van de zitting van vanavond. Wil u de zitting niet langer volgen, klik dan op ‘verlaten.’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *