Lydia Peeters kondigt nieuwe trajectcontrole’s in de regio aan

In Kinrooi, Maaseik en Bree komen op termijn trajectcontrole’s. De controle’s in de regio zijn onderdeel van 21 aangekondigde trajectcontrole’s door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters uit Dilsen-Stokkem. Het gaat in totaal om 21 nieuwe trajectcontroles langs gewestwegen in Vlaanderen.

Tussen Kinrooi en Neeroeteren is een trajectcontrole gepland op de N757, de Neeroetersesteenweg en Kinrooiersteenweg. De N721, de Maaseikerbaan en de Breeërweg zal ook worden uitgerust met een trajectcontrole en tot slot de N78, de Venlosesteenweg in Maaseik.

Vlaams minister Lydia Peeters geeft verkeersveiligheid een prominente plaats in haar beleid en houdt vast aan Vision Zero: nul verkeersdoden tegen 2050. Waar een trajectcontrole precies komt, wordt bepaald op basis van een objectieve methodiek waarbij de meest recente ongevallendata en gereden snelheid gebruikt wordt. Met deze methodiek worden wegvakken waar overdreven snelheid een probleem vormt het eerst aangepakt. Dit leverde een prioriteitenlijst op van 21 locaties langs gewestwegen in Vlaanderen. Nieuw hierbij is dat vanaf heden trajectcontroles op gewestwegen afgestemd worden met de desbetreffende lokale besturen. Er is dan ook in gesprek gegaan met de steden en gemeenten en minister Lydia Peeters wil dit in de toekomst ook op deze manier verder uitrollen.

Minister Lydia Peeters geeft aan veel belang aan inbreng van lokale besturen te hechten en is zelfs beried een stap verder te gaan: “Ik wil in de toekomst zeker verder inzetten op trajectcontroles op gewestwegen en vooral lokale besturen hierbij betrekken”, aldus minister Lydia Peeters.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Lydia Peeters kondigt nieuwe trajectcontrole’s in de regio aan”

  1. Beste mevrouw de Minister,

    Misschien is het idee om de wegen, de baan, op meerdere plaatsen te versmallen en meer stoplichten te plaatsen alsook de fietspaden te verbreden en dus ook veiliger te maken. Ik woon zelf in Maastricht en ik ken Belgisch Limburg waar ik graag vertoef en mijn broer woont daar ook. Echter vind ik het onbegrijpelijk dat ik op een weg waar 90 kilometer per uur gereden mag worden nog ingehaald wordt door andere autobestuurders daar ik mij netjes aan de maximum snelheid van 90 km houd. Waar zijn de handhavers alsook de flitspalen (die functioneren) ? In Nederland ken ik geen wegen waar 90 km gereden mag worden. Ook zijn veel wegen versmald en liggen er veel drempels op de weg. Verder staan er volgens mij ook meer stoplichten op kruispunten en wordt er meer door de politie, in opdracht van de overheid, gehandhaafd.
    Ook zouden de landen binnen de EU veel meer van elkaar moeten leren alsook moeten samenwerken ! Helaas ondervind ik persoonlijk nog te weinig gelijkheid ( op meerdere beleidsterreinen) in de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.