Nog geen bezoek mogelijk in WZC Zorgvlied in Molenbeersel

Vanuit de Nationale Veiligheidsraad werd woensdag 15 april aangekondigd dat er één bezoeker per bewoner zou worden toegelaten in het woonzorgcentrum. Bij Woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel laat men weten dat dit vooralsnog niet is toegestaan.

“We nemen ook akte van de verklaring van minister Wouter Beke (bevoegd voor de Vlaamse woonzorgcentra) dat met de sector nog bekeken moet worden wanneer en hoe deze maatregel zou kunnen ingevoerd worden”, aldus een woordvoerder van het woonzorgcentrum in Molenbeersel. Deze maatregel is bijgevolg nog niet van toepassing. “Er dienen nog verdere richtlijnen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid te komen. Pas wanneer duidelijk is wanneer en hoe men deze maatregel zou invoeren zullen wij beslissen onder welke voorwaarden wij daar dan eventueel gevolg aan kunnen geven”, aldus de woordvoerder.

Voor familieleden en bekenden van bewoners in het woonzorgcentrum is het besluit lastig. “We begrijpen dit maar zetten ons dagelijks met hart en ziel in voor het welzijn van onze bewoners, maar steeds zal voor ons de gezondheid van onze bewoners én van onze medewerkers voorrang krijgen”, aldus de woordvoerder. Tot nader order blijft Zorgvlied dus gesloten voor alle bezoek. Van zodra bezoek opnieuw mogelijk is in ons woonzorgcentrum wordt dat meteen bekend gemaakt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *