Onduidelijkheid over levering Nederlandse supermarkten in België geklaard

Dat er veel Belgische klanten de grens oversteken om in Nederland inkopen te doen, is bekend. Voor de coronacrisis stonden er veel auto’s met rood-witte nummerborden bij Nederlandse grossiers. Vanwege de Coronamaatregelen en de gesloten grenzen in België is het beeld ietwat anders, maar leverden sommige supermarkten bestelde levensmiddelen over de grens af. Hoewel: Bij de ene politiedienst aan de grens mochten ze door, terwijl de andere dienst ze terugstuurde. Dat is nu opgehelderd.

Er was grote onduidelijkheid of leveringen van Nederlandse supermarkten in België plaats mochten vinden. Een lokale winkelier uit Budel leverde online geplaatste bestellingen van klanten in Hamont-Achel netjes af aan de deur en werd geen strobreed in de weg gelegd wanneer de grens overgestoken moest worden.

Helemaal anders was het bij een supermarkt in Stramproy. Online bestelde winkelwaar die vanuit Stramproy naar Kinrooi, Molenbeersel en andere plekken geleverd diende te worden werden enige tijd met moeite of helemaal niet geleverd.

De onduidelijkheid kwam middels diverse berichten op sociale media aan het licht. Inmiddels is een en ander nader onderzocht en kunnen de leveringen van de supermarkten over de grens weer regulier doorgang vinden.
Burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi: “Ik heb contact gehad met de diensten van de gouverneur en Nationale Veiligheidsraad (FOD Volksgezondheid is in deze niet bevoegd). Online aankopen van voedingswaren in Nederland zijn toegelaten de grens over geleverd te worden.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.